”Det här kommer låta dramatiskt, men det är mera sant än vad man skulle tro: Jag vet inte hur mitt liv skulle se ut idag om jag inte hade varit med i MMX och 006. Vännerna jag träffade i MMX och 006 gjorde det lättare för mig att känna mig hemma i gymnasiet. Att spela och sjunga på scen väckte min passion för musik på ett helt nytt sätt. Efter Show Seven startade jag och några andra från showen Uncle Ben’s Pumped Up Frisco, ett band med vilket vi uppträtt på många olika ställen. Idag studerar jag till yrkesmusiker och musikpedagog. Det karriärvalet har fått stor påverkan från showerna i Pargas. Mitt självförtroende skulle inte va såhär bra idag utan showerna. Showverksamheten är värd vartenda penni och ännu mera!”

– Gustav Nyström
(Medverkade i SHOW MMX, SHOW 006 & SHOW SEVEN)

SHOW STORIES

Wille & Fredde

”Vi hade så skoj tillsammans och funkade så bra ihop musikaliskt att vi vid samma tid startade bandet TrrTrrTrr – som idag har funnits 14 år, and still going strong”

MERA | LISÄÄ

Ilmari Ivaska

”Lisäksi konferenssipuheet vaikeista asioista tuntuvat piirun verran helpommilta, kun muistaa yritykset hauskana olemiseen vieraalla kielellä sukkahousut päässä ja glittertrikoot jalassa – haasteet ovat suhteellisia.”

MERA | LISÄÄ

Linus Lassus

”Under de tre produktioner jag medverkade i tror jag att jag hann fungera som det mesta både på scen och i produktionen, utom kanske som regissör eller koreograf. Å andra sidan blev koreografen sedermera min sambo.”

MERA | LISÄÄ

SANNI IMPILÄ

”Showt opettivat minulle myös, kuinka tärkeää on antaa nuorille tälläinen mahdollisuus. Näyttää heille, että he kaikki osaavat ja voivat – juuri sellaisena kuin ovat.”

MERA | LISÄÄ

HELI PAHLMAN

”Att idag få redogöra för FN:s högsta ledning om läget i fredsbevaringsoperationer känns inte alls pirrigt då man en gång har dansat salsa i brunspräckliga långkalsonger och hemlagade älghorn framför en publik på flera hundra.”

MERA | LISÄÄ

GUSTAV NYSTRÖM

”Mitt självförtroende skulle inte va såhär bra idag utan showerna. Showverksamheten är värd vartenda penni och ännu mera!”

MERA | LISÄÄ

DANIELA FRANZELL

”Tack vare ”showen” lärde jag mig prata finska och dessutom var det en oersättlig möjlighet att få utlopp för den kreativitet och rastlöshet som växte inom mig.”

MERA | LISÄÄ